Regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnos

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnos

Ministar privrede Srbije Željko Sertić i ministar ekonomije Bugarske Božidar Lukarski saglasili su se danas da je regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnost zapadnog Balkana, kao i da postoje svi uslovi da se dosadašnje privredne veze dve zemlje dalje razvijaju

Kako su saopštili iz Ministarstva privrede, na sastanku dva ministra je zaključeno da je unapređenje saradnje u obostranom interesu i da postoji veliki potencijal za povećanje obima trgovinske razmene između >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Srbije i Bugarske, kao i za zajedničku proizvodnju za treća tržišta.

Ministar Sertić je naglasio da Srbija danas prolazi kroz procese koje je Bugarska već okončala, poput privatizacije, i da će bugarska iskustva u tim procesima, kao i u pridruživanju evropskoj porodici biti dragocena.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.