Izvor: Beta, 26.Feb.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reformisanje Srbijagasa prvi zadatak nove vlade

BEOGRAD, 26. februara 2014. (Beta) - Reformisanje Srbijagasa biće inicirano odmah nakon formiranja nove vlade Srbije i usvajanja novog Zakona o energetici, rekli su u sredu agenciji Beta u Ministarstvu energetike Srbije.

"Kako za vreme aktuelne Vlade, koja je sada u tehničkom mandatu, o tom pitanju nije postignut konsenzus, očekujemo da će sprovodjenje hitne finansijske i organizacione konsolidacije Srbijagasa biti prvi zadatak nove Vlade", naveli su u Ministarstvu energetike. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Kako su podsetili, Ministarstvo energetike je pre godinu dana iniciralo restrukturiranja Srbijagasa.

Da je taj plan usvojen, dodaje se, Srbija bi još pre nekoliko meseci ispunila obaveze oko razdvajanja trasporta i trgovine gasom unutar tog preduzeća, na koje se podseća u otvorenom pismu Sekretarijata Energetske zajednice.

"Reformisanje Srbijagasa se ne radi zato što Energetska zajednica to od nas traži, već zato što je to uslov gasne stabilnosti, dovoljnih količina gasa i jedina sigurnost za zaposlene Srbijagasa da će imati posao", navodi Ministarstvo energetike.

U pisanom odgovoru Betu, ministarstvo je dodalo da je knjigovodstvena vrednost kapitala Srbijagasa ravna nuli, dok su njegovi dugovi oko 1,4 milijardi evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.