Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referentna kamatna stopa ostaje 9,5 odsto

BEOGRAD, 6. marta 2014. (Beta) - Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) u četvrtak je referentnu kamatnu stopu zadržao na 9,5 odsto, saopštila je NBS.

Kako je ocenio Izvršni odbor, medjugodišnja stopa inflacije u januaru se vratila u granice cilja, kako je NBS i najavljivala.

"Oprezno vodjenje monetarne politike nalaže trenutno povećana nestabilnost na medjunarodnim finansijskim tržištima, prouzrokovana geopolitičkim previranjima i odlukom Američkih federalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rezervi (FED) da postepeno smanjuje obim kvantitativnog popuštanja, što pojačava oprez investitora i može imati negativan uticaj na priliv kapitala", ističe se u saopštenju NBS.

Izvršni odbor očekuje da će dosledno sprovodjenje mera fiskalne konsolidacije doprineti smanjenju izloženosti domaće ekonomije spoljnim rizicima i pada likvidnosti na medjunarodnim finansijskim tržištima.

"U tom pravcu bi delovao i očekivani aranžman s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), jer bi ojačao kredibilnost mera za održavanje makroekonomske stabilnosti i održivog rasta", ocenio je Izvršni odbor NBS.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Referentna kamatna stopa ostaje 9,5 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Mar.2014

BEOGRAD - Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) u četvrtak je referentnu kamatnu stopu zadržao na 9,5 odsto, saopštila je NBS. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.