Rebić: Nikada nisam sreo Belivuka niti razgovarao sa njim, plašim se za porodicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2021, 11:18

Rebić: Nikada nisam sreo Belivuka niti razgovarao sa njim, plašim se za porodicu

Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je danas da ga "posebno brine i boli" činjenica da ga neko povezuje s vođom jednog kriminalnog klana i da na bezobziran način ugrožava ne samo njega nego i njegovu porodicu.

Rebić je na TV Prva, komentarišući to što su pojedini mediji pisali da je na fudbalskom derbiju između Crvene zvezde i Partizana 19. oktobra bio u svečanoj loži s vođom kriminalne grupe Veljkom Belivukom, rekao da je tačno samo to da je bio na derbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rebić je istakao da na toj utakmici nije bio u centralnoj loži i da nikada u životu nije sreo Belivuka niti progovorio sa njim ijednu reč.

"Sve što znam o njemu znam iz spisa koje su moji saradnici donosili i jedino na taj način poznajem tu osobu", rekao je Rebić.

On je istakao da brine za svoju porodicu i dodao da je neko, kad napiše da je on direktno pomagao vođi kavačkog klana u Srbiji, automatski poslao poruku drugom klanu.

Rebić je istakao da se plaši za svoju suprugu i decu i ukazao da je on štićeno lice, a da se oni kreću bez obezbeđenja.

On je pozvao sve koji iznose te tvrdnje da odu kod nadležnog tužioca za organizovani kriminal i daju dokaze protiv njega, ističući da će se rado odazvati na sve pozive i dati odgovore na sva pitanja i insinuacije.

On je rekao da će istraga utvrditi za sta je bio planiran snajper koji je pronađen prilikom hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

"Ako neko drži snajper, drži ga radi izvršenja teškog i ozbiljnog krivičnog dela", istakao je Rebić TV Prva.

On je ukazao da je hapšenjem sprečeno izvršenje tog krivičnog dela, a da će istraga utvrditi šta su bile namere te kriminalne grupe. Rebić je rekao da se snajper uglavnom koristi za ubistva.

Na pitanje da li su bezbednosne službe u toku otvaranja spomeniku Stefanu Nemanji imale informacije da je moguć atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je rekao da je u tom trenutku bilo saznanja o mogućem delovanju grupe koja je kasnije uhapšena.

Rebić je istakao da je tada podignut nivo obazrivosti i priprema, da su bili angažovani SAJ i Žandarmerija, kao i elitne jedinice Vojske.

Potvrdio je da je uhapšeni bivši načelnik Kiminalističke policije Beograda Ilija Milačić osumnjičen za odavanje službene tajne, ali da nema više detalja.

Radimo na rasvetljavanju ubistva u Kragujevcu

Rebić je izjavio i da, kada je reč o sinoćnjem ubistvu u Kragujevcu, da to delo za sada nije rasvetljeno i da se intenzivno radi na prikupljanju informacija.

Rebić je na TV Prva rekao da je lišen života čovek koji je od ranije poznat policiji i kao neko ko je povezan sa trgovinom narkoticima

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"NEMA LEŠINARA IZ PODZEMLJA KOJI NEMA POLICIJSKU ZNAČKU" Bivši obaveštajac o novim detaljima hapšenja Velje i ekipe

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2021, 11:06

Bivši obaveštajac je istakao da je celokupna akcija mogla mnogo ranije da se izvede, ali da tu nije kriv direktor policije, već rukovodstvo Partizana, kao i pojedini političari...U Jutarnjem progamu TV Prva gostovao je Božidar Spasić, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti i privatni detektiv...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.