Rebalans budžeta u oktobru

Izvor: B92, 26.Sep.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans budžeta u oktobru

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić kaže da će se tokom oktobra u Skupštini Srbije naći Predlog rebalansa budžeta za 2010.

Kako je Ilić precizirao u izjavi Tanjugu, Predlog rebalansa naći će se u parlamentu ubrzo posle usvajanja Predloga zakona o budžetskom sistemu.

Vlada će se u pripremi rebalansa budžeta kretati u okvirima koji su dogovoreni s MMF-om, prilikom pete revizije stend-baj aranžmana, naglasio je Ilić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sa MMF-om je dogovoreno da se rebalansom budžeta za 2010. godinu utvrdi kojim budžetskim korisnicima će biti preusmereno šest milijardi dinara, podsetio je Ilić i dodao da će, zbog rashoda nižih od planiranih, Vlada Srbije ta sredstva moći da preraspodeli do kraja godine za najvažnije ciljeve.

Ilić je objasnio da Ministarstvo finansija vodi razgovore s drugim ministarstvima o smanjenju pojedinih budžetskih stavki da bi se ostvarila predviđena davanja penzionerima, transferi opštinama i gradovima, subvencije za mleko i povećanje socijalne pomoći.

Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetskom sistemu, kojim će biti izmenjene odredbe u oblasti fiskalne odgovornosti, naći će se pred poslanicima na prvoj narednoj sednici parlamenta, a ubrzo potom bi trebalo da se raspravlja i o Zakonu o rebalansu budžeta za 2010. godinu, kazao je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.