Realni rast BDP-a u prvom tromesečju 3,4 odsto

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realni rast BDP-a u prvom tromesečju 3,4 odsto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u prvom kvartalu 2011, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio je 3,4 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po aktivnostima, najveći rast bruto dodate vrednosti u prvom kvartalu 2011. je zabeležen u sektoru saobraćaja - 9,8 odsto, sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom i parom - 7,5 odsto, sektoru prerađivačke industrije - 6,2 odsto i sektoru finansijskih delatnosti i delatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osiguranja - 6,2 odsto.

Najveći pad bruto dodate vrednosti zabeležen je u sektoru građevinarstva - 2,9 odsto.

Desezonirana serija podataka kvartalnog obračuna pokazuje rast BDP-a u prvom kvartalu 2011. godine od 1,5 odsto u odnosu na prethodni kvartal.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raste industrijska proizvodnja

Izvor: Beta, 30.Jun.2011

BEOGRAD, 30. juna 2011. (Beta) - Industrijska proizvodnja u Srbiji u maju ove godine bila je veća 6,8 odsto nego u maju 2010, dok je u odnosu na prošlogodišnji prosek bila veća 2,1 odsto, objavio je u četvrtak Republički zavod za statistiku (RZS)...U periodu januar-maj tekuće godine, u odnosu...

Nastavak na Beta...

Rast BDP-a u prvom kvartalu 3,4 odsto

Izvor: EMportal, 30.Jun.2011

Realni rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu 2011. u odnosu na isti period prethodne godine iznosio je 3,4 odsto, saopštio je danas Zavod za statistiku.

Nastavak na EMportal...

Srpski BDP porastao za 3,4 odsto

Izvor: B92, 30.Jun.2011

Beograd -- Realni rast BDP-a u prvom kvartalu 2011. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio je 3,4 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku...Posmatrano po aktivnostima, u prva tri meseca najveći rast bruto dodate vrednosti bio je u sektoru saobraćaja - 9,8 odsto, u snabdevanju...

Nastavak na B92...

Prolećni rast „Mađar so“-a

Izvor: Magyar Szó, 01.Jul.2011, 02:01

Ukupan prodati tiraž dnevnog lista „Mađar so“ u prvih pet meseci ove godine veći je za jedan procenat u odnosu na isti period prošle godine – pokazuju najsvežiji zbirni podaci o prodaji lista. Pored toga, remitenda, odnosno broj neprodatih primeraka u ovom periodu beleži pad od dva odsto.

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.