Realan rast BDP-a od 2,4 odsto

Izvor: Capital.ba, 28.Feb.2024, 14:10

Realan rast BDP-a od 2,4 odsto

BANJALUKA – Bruto domaći proizvod (BDP) Republike Srpske u posljednjem tromjesječju prošle godine bio je 4,315 milijardi KM i imao je realan rast od 2,4 odsto u odnosu na isti period 2022. godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Foto: Pixabay Bruto dodata vrijednost u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 3,57 milijardi KM, dok je vrijednost poreza na proizvode umanjena za subvencije na proizvode bila 737,9 miliona KM, prenosi Srna. Najveća stopa rasta bruto dodate vrijednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022. godine od 10,4 odsto bila je u finansijskoj i djelatnosti osiguranja. Rast bruto dodate vrijednosti u posmatranom periodu od 9,3 odsto bio je u sektoru informacija i komunikacija, rast od devet odsto bio je u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti. U prerađivačkoj industriji realni pad bruto dodate vrijednosti u zadnjem kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022. godine bio je 8,5 odsto. Nezavisne novine Чланак Realan rast BDP-a od 2,4 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

BDP u četvrtom kvartalu uvećan za 3,8 odsto u odnosu na isti period 2022. godine

Izvor: Danas, 29.Feb.2024, 13:11

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u četvrtom kvartalu 2023. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio je 3,8 odsto, pokazuju danas objavljeni podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.