Razvojna agencija Srbije i PKS potpisali Sporazum o saradnji

Izvor: RTS, 09.Mar.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvojna agencija Srbije i PKS potpisali Sporazum o saradnji

U cilju unapređenja zajedničkih aktivnosti na poboljšanju privrednog ambijenta, razvoja poslovanja i povećanja investicija Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije potpisale su Sporazum o saradnji.
Dokument koji predviđa razmenu informacija, ekonomskih analiza, prezentacije investicionog potencijala Srbije, podršku izvoznoj privredi, izradu programa za uključivanje u lance dobavljača i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivnosti, potpisali su v. d. direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Željko Sertić i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Čadež je rekao da je sporazum samo formalizacija dosadašnje saradnje i postavljanje osnova za dublju, unapređenu i saradnju te dve institucije, naglasivši da su osnovni ciljevi racionalnije korišćenje resursa, potpuna razmena informacija, analiza i svega onoga što čini portfolio RAS-a i PKS-a.
PKS i RAS će zajedno kreirati pakete kvalitetnih usluga za privrednike, promovisati programe podrške konkurentnosti kompanija, kao i inicirati mere za unapređenje regulatornog okvira, rekao je Čadež.
"RAS je tu da pruži sistemsku podršku privredi, pomažući kroz svoje razvojne i kreditne linije i linije grantova za mala i srednja preduzeća, dok je PKS najveća privredna asocijacija i stavlja na raspolaganje svu svoju infrastrukturu i mrežu regionalnih privrednih komora", rekao je Čadež.
RAS, dodao je, ima dobru informaciju o tome kakva je pomoć potrebna i kome, gde je potrebna, a da bi efekat bio najbolji.
"Na nama je sada da bolje informišemo naše privrednike o projektima podrške i fondovima koji im se nude, ali i da imamo još kvalitetniju promociju naše privrede u inostranstvu i da našu privredu povežemo sa investitorima koji preko RAS-a dolaze u Srbiju", rekao je Čadež.

Sertić je rekao da je današnjim sporazumom pravno regulisan partnerski odnos PKS i Agencije.
"I u privatnom životu, a posebno u poslovnom svetu i u poslu morate da imate čiste stvari, a da bi one bile dugoročne morate da znate ko šta radi i na koji način stvari funkcionišu", rekao je Sertić, dodajući da je to posebno bitno u slučaju kada imate dve organizacije koje na prvi pogled pokrivaju istu tematiku, a u suštini se veoma razlikuju.
Dodao je da je kroz ovaj sporazum određena granica saradnje PKS i Agencije i trasiran put funkcionisanja, kako se ne bi dešavalo da se pojedini poslovi preklapaju, kako je bilo u prethodnom periodu.
"Mi imamo različite misije, ali identičan cilj, a to je razvoj ekonomije u Srbiji na svim nivoima i podizanje konkurentnosti privrede", istakao je Sertić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saradnja Razvojne agencije i Privredne komore Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2017

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) potpisale su danas Sporazum o saradnji u cilju unapređenja zajedničkih aktivnosti na poboljšanju privrednog ambijenta, razvoja poslovanja, i povećanja investicija...Dokument koji predviđa razmenu informacija, ekonomskih analiza, prezentacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.