Izvor: B92, 28.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena Srbije i Poljske 300 mil.

Beograd -- Ukupna trgovinska razmena Srbije i Poljske prošle godine iznosila je oko 300 miliona dolara.

To je za 100 miliona dolara više nego u 2005. godini.

Prema podacima Privredne komore Srbije, Srbija je u Poljsku izvezla robe u vrednosti do 76 milona dolara, dok je u Srbiju iz Poljske stiglo oko 222 miliona dolara.

Proizvodi koji se tradicionalno izvoze u Poljsku se bazni sintetički proizvodi, proizvodi od gume, hartija i karton, električne mašine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voće i povrće.

Srbija iz Poljske uvozi koks i polukoks od kamenog uglja, pelene i sanitarane proizvode za bebe, žvakaće gume, knjige, brošure i letke.

Kako zaključuje PKS, ponuda poljskih i srpskih firmi postaju sve više konkurentna,proizvodi imaju sve više korisnika, a povećava se takođe i broj firmi iz obe zemlje koje su zainteresovane za uzajamnu saradnju.

Prema analizi grupe proizvoda koje Poljska uvozi, povećanje srpskog izvoza u tu zemlju moguće je u oblasti poljoprivrednih proizvoda - voće, povrće i žitarice, zatim obuća, proizvodi od kaučuka i obojeni metali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.