Izvor: B92, 10.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Različito o Đelićevoj najavi

Beograd -- Najava Božidara Đelića da će Srbija tražiti od Svetske banke da prestane da plaća kosovski dug, naišla je na različite reakcije.

Iako se neki boje da bi se takav postupak protumačio kao odricanje od Kosova, Miroslav Prokopijević smatra da su takvi strahovi neosnovani. On dodaje da je "odmah pošto je na Kosovu i Metohiji formirana međunarodna uprava trebalo da se razgovora o tome da oni otplaćuju taj deo duga jer je ta uprava preuzela sve nadležnosti države".

Predstavnici Privredne komore Kosova i lokalni ekonomski eksperti kažu da Kosovo ne bi trebalo da plaća ovaj dug ukoliko ne bude uključeno u raspodelu dobara bivše Jugoslavije.

Opširnije na Bizu B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.