Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori s MMF-om

Vašington -- Delegacija Srbije je u Vašingtonu počela razgovore s Međunarodnim monetranim fondom.

Delegacija iz Srbije učestvuje na prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke, a potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus kaže da je centralna tema razgovora okončanje pete revizije sprovođenja aktuelnog trogodišnjeg finansijskog aranžmana i dogovor o njegovom produženju.

Labus je izjavio nakon tih razgovora da s Međunarodnim monetarnim fondom i pored napretka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoje razlike, ali da se pregovori nastavljaju. On je u izjavi za Betu rekao da su teme razgovora tehnička pitanja koja zahtevaju pažljivu i dugotrajnu analizu i pregovore. "Moraćemo danas i sutra da nastavimo razgovore sa MMF-om o krajnje specifičnim pitanjima i projekcijama šta će se desiti u narednih šest meseci, da li će doći do daljeg poboljšanja platnog bilansa ili ne, da li je potrebno dalje smanjivati javnu potrošnju ili ne, šta da se radi sa deficitom u budžetu", rekao je Labus.

Osim sa predstavnicima MMF-a, delegacija Vlade Srbije, u čijem sastavu se nalaze i guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić koji je i guverner Srbije i Crne Gore u MMF-u, ministar finansija Mlađan Dinkić i ministar privrede Predrag Bubalo, dok Crnu Goru predstavlja ministar finansija Igor Lukšić, razgovarala je i sa predstavnicima Svetske banke. "Stvari sa Svetskom bankom relativno dobro idu i ja ne vidim nikakve teškoće za realizaciju prvih kreditnih i projektnih aranžmana", rekao je Labus.

Delegacija Vlade u Svetskoj banci je razgovarala sa regionalnim koordinatorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu Orsalijom Kalancopulos, a predviđeni su i razgovori sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Šigeom Kacom. Kako je najavljeno, vladina delegacija bi trebalo da se u ponedeljak sastane sa predsednikom Svetske banke Džejmsom Volfensonomt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.