Ratari nastavljaju blokadu

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratari nastavljaju blokadu

Beograd -- Poljoprivrednici iz južnog Banata, saopštili su danas da će, šesti dan za redom, nastaviti da traktorima blokaju puteve Pančevo-Beograd i Pančevo-Jabuka.

Član Organizacionog odbora protesta Jovan Negovan rekao je agenciji Beta da jutros nije bilo najavljenog sastanka s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Obećan im je sastanak u četvrtak, 5. septembra, na kojem bi trebalo da bude i budući ministar poljoprivrede Dragan Glamočić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Negovan je rekao da je Vučić jutros na razgovor primio poljoprivrednike koji blokiraju uljaru "Dijamant" iz Zrenjanina, dodavši da je, prema njihovom saznanju, za sredu zakazan razgovor s predstavnicima uljara.

On je kazao da će se nakon susreta sa Vučićem odlučivati o mogućem produžetku blokada, odnosno eventualnoj radikalizaciji protesta ili njegovom okončanju.

Negovan je ponovio da od Vlade pre svega traže da posreduje u pregovorima sa otkupljivačima i pomogne da se cena suncokreta poveća sa sadašnjih 24 na 45 dinara po kilogramu.

Poljoprivrednici traže da Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta.

Traže i dodatni otkup pšenice i kukuruza i suncokreta za potrebe Robnih rezervi.

Predstavnici uljara upozorili su da blokade poljoprivrednika nezadovoljnih otkupnim cenama suncokreta ugrožavaju njihovo poslovanje i dovodi u pitanje otkup ovogodišnjeg roda suncokreta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ratari nastavljaju blokadu

Izvor: B92, 02.Sep.2013

Beograd -- Poljoprivrednici iz južnog Banata, saopštili su danas da će, šesti dan za redom, nastaviti da traktorima blokaju puteve Pančevo-Beograd i Pančevo-Jabuka...Član Organizacionog odbora protesta Jovan Negovan rekao je agenciji Beta da jutros nije bilo najavljenog sastanka s prvim potpredsednikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.