Raste broj zaraženih u Sremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2022, 15:41

Raste broj zaraženih u Sremu

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica ocenjuje epidemiološku situaciju u Sremu kao nepovoljnu.

Pojavom novog soja korona virusa pune se i Kovid ambulante u svim sremskim opštinama. Novi soj omikron se mnogo brže širi nego bilo koji soj korona virusa do sada, ali su kliničke slike blaže.

Mitrovčani su svesni povećanog broja zaraženih osoba korona virusom, kao i činjenice da su brojke iz dana u dan sve veće.

Među novoobolelima dominira radnoaktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanovništvo, a najveći broj čine osobe uzrasta od 20 do 39 i od 40 do 59 godina.

Procenat registrovanih i potvrđenih slučajeva na današnji dan od svih uzorkovanih je sledeći:

Novi soj korona virusa, omikron brže se širi nego bilo koji drugi soj do sada, ali je njegova klinička slika lakša, te je manji broj hospitalizacija.

Češće pogađa mlađe ljude. Nadležni ističu da se svakodnevno testira veliki broj ljudi.

Nadležni očekuju da će broj zaraženih osoba korona virusom nastaviti da raste i podsećaju da je jedina zaštita vakcinacija i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.