Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast privede evrozone dodatno oslabio na početku 2019.

Privredni rast evrozone dodatno je oslabio na početku 2019, s padom na najniži nivo u poslednjih pet i po godina, pokazalo je novo istrživanje.

Kompanija IHS markit za finansijske informacije saopštila je danas da je njen indeks nabavki u privredi - mera poslovnih aktivnosti u sektoru proizvodnje i usluga - pao u januaru na 51 poen s 51,1 poena prethodnog meseca. Sve ispod 50 poena ukazuje na smanjenje privrednih aktivnosti.

IHS markit je naveo da bi evrozona na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine mogla imati slab kvartalni rast od 0,1 odsto.

Glavni ekonomista te kompanije Kris Vilijamson rekao je da usporenje u proizvodnji i izvozu "pokazuje sve više znakova zaraze sektora usluga".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rast privede evrozone dodatno oslabio na početku 2019.

Izvor: Danas, 05.Feb.2019

Privredni rast evrozone dodatno je oslabio na početku 2019, s padom na najniži nivo u poslednjih pet i po godina, pokazalo je novo istrživanje. Članak Rast privede evrozone dodatno oslabio na početku 2019. se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.