Rast potrošačkih cena u martu 1,2 odsto

Izvor: Beta, 12.Apr.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast potrošačkih cena u martu 1,2 odsto

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Inflacija u Srbiji u martu bila je 1,2 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, saopštio je u ponedeljak Republički zavod za statistiku Srbije (RZS).

Kako se navodi u saopštenju, u martu je godišnja inflacija bila 4,7 odsto, a u prva tri meseca 2010. godine indeks potrošačkih cena je iznosio dva procenta.

Prema metodologiji EU, inflacija se meri na osnovu prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga za ličnu potrošnju, a uključuje i cenu iznajmljivanja stana, finansijske usluge, usluge obrazovanja i ugostiteljske usluge.

U martu su najviše poskupeli stanarina, voda, struja, gas i druga goriva - u proseku za 5,3 odsto. Transport je poskupeo za 1,1 procenat, rekreacija i kultura skuplji su za 0,7 odsto, a hrana i bezalkoholna pića bili su za 0,5 odsto skuplji u martu nego u februaru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija u martu 1,2 odsto

Izvor: EMportal, 12.Apr.2010

Inflacija u martu bila 1,2 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, saopštio Zavod za statistiku.

Nastavak na EMportal...

Srpska inflacija u martu 1,2 odsto

Izvor: B92, 12.Apr.2010

Beograd -- Inflacija u Srbiji u martu bila je 1,2 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, saopštio je Republički zavod za statistiku Srbije (RZS)...Kako se navodi u saopštenju, u martu je godišnja inflacija bila 4,7 odsto, a u prva tri meseca 2010. godine indeks potrošačkih cena je iznosio...

Nastavak na B92...

Rast potrosackih cena u martu 1,2 odsto

Izvor: Economy.rs, 13.Apr.2010, 03:57

Inflacija u Srbiji u martu bila je 1,2 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, saopstio je danas Republicki zavod za statistiku Srbije (RZS).

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.