Rast kineskih investicija u istraživanje nafte i plina

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Avg.2017, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast kineskih investicija u istraživanje nafte i plina

PEKING - Kineske investicije u istraživanje nafte i prirodnog plina porasle za 12,6 posto u razdoblju od 2012. - 2016. u usporedbi s prethodnih pet godina. 

Kina je, uz stabilne investicije tijekom proteklih pet godina, svjedočila kontinuiranom rastu naftnih rezervi.

Potrebno je naglasiti kako je najmnogoljudnija zemlja svijeta dosad otkrila više od deset naftnih polja od 100 milijuna tona. Radi se također o zemlji koja je i najveći uvoznik sirove nafte, a Institut >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za gospodarstvo i tehnologiju CNPC procjenio je kako je oslanjanje Kine na uvoz nafte tijekom prošle godine premašilo 65%.

Sudeći prema petogodišnjem planu kojeg su u siječnju ove godine objavili Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme te Nacionalna uprava za energetiku, Kina teži povećanju domaće proizvodnje sirove nafte na 200 milijuna tona do 2020. s kapacitetima zaliha prirodnog plina koje bi trebale premašiti 360 milijardi kubičnih metara.

U ovogodišnjem izdanju predviđanja pod nazivom Energetskih izgleda svijeta i Kine do 2050., koje izdaje spomenuti institut, stoji kako će do 2030. čista energija poput prirodnog plina i nepetrokemijske energetike dominirati novim izvorima energije u Kini.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.