Rast industrijske proizvodnje u BiH na mjesečnom nivou 1,4 odsto

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast industrijske proizvodnje u BiH na mjesečnom nivou 1,4 odsto

SARAJEVO, Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u septembru u poređenju sa avgustom ove godine bilježi rast za 1,4 odsto. Agencija za statistiku BiH je objavila da u septembru ove u poređenju sa septembrom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 7,4 odsto. U septembru u odnosu na avgust ove godine proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 5,1 odsto, kapitalnih proizvoda za 3,5 odsto, proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << intermedijarnih proizvoda za 2,7 odsto, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 odsto, dok je proizvodnja energije manja za 8,8 odsto. Kada je riječ o godišnjim poređenjima, u septembru ove, u odnosu na septembar prošle godine, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 0,8 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 5,3 odsto, intermedijarnih proizvoda za 6,6 odsto, kapitalnih proizvoda za 8,4 odsto i proizvodnja energije manja je za 13,9 odsto. Fena Чланак Rast industrijske proizvodnje u BiH na mjesečnom nivou 1,4 odsto се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukupni promet industrije pao 4 posto na godišnjoj razini

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Okt.2019

ZAGREB - Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u kolovozu je u odnosu na na prethodni mjesec pao za 4,4 posto, dok je na godišnjoj razini smanjen za četiri posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS)...Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u kolovozu je pao za...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.