Rast industrijske proizvodnja

Izvor: B92, 30.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast industrijske proizvodnja

Beograd -- Industrijska proizvodnja u aprilu u Srbiji bila je veća 3,1 odsto nego u ištom mesecu lane, a u odnosu na prosek 2007. bila je manja 0,5 procenata.

Najveći rast imalo je vađenje rude i kamena

Najveći rast, posmatrano po sektorima, od 4,2 procenta, zabeležen kod vađenja rude i kamena, dok je sektor prerađivačke industrije imao rast od četiri procenta, rekao je na konferenciji za novinare direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sektor proizvodnje i distribucije električne energije, gasa i vode imao je pad od 0,9 procenata, dodao je on.

Vukmirović je naveo da je najveći uticaj na rast industrijske proizvodnje u aprilu ove godine imalo povećaje proizvodnje mašina i uređaja (osim električnih), proizvodnja metalnih proizvoda (osim mašina), proizvodnja električnih mašina i aparata, proizvodnja ostalih saobraćajnih sredstava, te proizvodnja osnovnih metala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.