Rast BDP-a Srbije u drugom kvartalu 2,9 odsto

Izvor: Capital.ba, 02.Sep.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast BDP-a Srbije u drugom kvartalu 2,9 odsto

BEOGRAD – Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u drugom kvartalu 2019. godine iznosio je 2,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku. U odnosu na prethodni kvartal rast BDP-a je bio 1,2 odsto, kad se isključi uticaj sezone. Posmatrano po djelatnostima, u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2018. značajan realni rast bruto dodate vrijednosti zabilježen je u sektoru građevinarstva (16,8 odsto), sektoru informisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i komunikacija (8,2 odsto) i u trgovini na veliko i malo, popravci motornih vozila, saobraćaju i skladištenju i uslugama smeštaja i ishrane, (5,1 odsto). Planirani rast BDP-a Srbije za 2019. godine 3,5 odsto. Beta Чланак Rast BDP-a Srbije u drugom kvartalu 2,9 odsto се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Realni rast BDP-a u drugom kvartalu 2,9 odsto: Najbolji građevinarstvo i sektor informisanja

Izvor: B92, 02.Sep.2019

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u drugom kvartalu 2019. godine iznosio je 2,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine...To je danas objavio Republički zavod za statistiku...U odnosu na prethodni kvartal rast BDP-a je bio 1,2 odsto, kad se isključi uticaj sezone...Posmatrano...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.