Raspisan tender za gradnju brze saobraćajnice od 14 kilometara

Izvor: B92, 03.Nov.2020, 19:04

Raspisan tender za gradnju brze saobraćajnice od 14 kilometara

Beograd -- Tender za projektovanje brze saobraćajnice Obrenovac-Barič-Duboko-Umka-Ostružnica raspisan je danas, izjavio je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Čučković je dodao da je reč o deonici dugoj 14 kilometara.

Ta saobraćajnica će omogućiti da se zaustavi trenutno najveće klizište u Evropi koje se nalazi na toku reke Save, u mestu Duboko, rekao je Čučković novinarima, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Boljevac-Obrenovac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Saobraćajnica će da bude izgrađena tako što će korito reke da bude izmešteno ka Sremu, a gde je sada Sava tu će biti ta saobraćajnica. Trup te sobraćajnice biće teg koji će da zaustavi klizište", pojasnio je Čučković.

Dodao je da će ovom brzom saobraćajnicom na auto-put "Miloš Veliki" moći da se priključe građani koji žive na Ceraku, Rakovici, Vidikovcu i drugim delovima Beograda kojima je bliže da se tako uključe na taj auto-put, nego preko Novog Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.