Raspisan tender: Kreću pripreme za gradnju Nacionalnog stadiona i EXPO centra

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 14:52

Raspisan tender: Kreću pripreme za gradnju Nacionalnog stadiona i EXPO centra

Raspisan tender za drugu fazu projektovanja infrastrukture od Novog Beograda do Surčina

JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina. Reč je o drugoj fazi realizacije infrastrukturnog koridora za potrebe opremanja Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu.

Vrednost nabavke procenjena je na 23 miliona dinara i ona podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehničku dokumentaciju za izgradnju hidrotehničkih instalacija u okviru infrastrukturnog koridora državnog puta (deonica od Novog Beograda do Surčina kao nastavak auto-puta E763 Beograd-Požega).

Na ovaj način omogućiće se dvostrano snabdevanje vodom (u I fazi iz pravca Surčina), a u ovoj iz pravca Novog Beograda, kao i kanalisanje svih otpadnih voda sa lokacije (u I fazi jedan deo otpadnih voda upućen je na Batajnički kanalizacioni sistem), a u ovoj će se deo upotrebljenih voda usmeriti ka Centralnom kanalizacionom sistemu, dok se ne izgrade nizvodni primarni objekti Batajničkog kanalizacionog sistema.

U toku razrade kroz projektnu dokumentaciju u okviru zone postavljanja infrastrukture projektovati komunalnu stazu širine 3,5m, orjentacione dužine od 7.850 m.

U okviru izgradnje infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina potrebno je isprojektovati deonicu magistralnog vodovoda orijentacione dužine oko 8.500 m, za potrebe priključenja planiranog kompleksa Nacionalnog stadiona.

Za potrebe kanalisanja upotrebljenih voda sa lokacije PPPPN Nacionalnog fudbalskog stadiona duž predmetnog infrastrukturnog koridora, potrebno je isprojektovati fekalnu kanalizaciju od sabirne crpne stanice KCS-1 koja je predmet druge tehničke dokumentacije, do postojećeg fekalnog kolektora u Ulici Dr Ivana Ribara.

Duž predmetnog infrastrukturnog koridora projektovati fekalni kolektor do postojeće fekalne kanalizacije u ulici Dr Ivana Ribara, ukupne dužine oko 8.000 m, za potrebe odvođenja upotrebljenih voda, sa područja obuhvaćenim PPPPN Nacionalnog fudbalskog stadiona za obe faze. U slučaju potrebe predvideti relejnu KCS u okviru infrastrukturnog koridora.

Rok za prijavu na tender je 24. jul.

Pročitaje još:

Počeli radovi na izgradnji kompleksa za EXPO 2027

Niče mali grad unutar Beograda – ovo je sve što se do sada zna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.