Raspisan javni poziv za organsku stočarsku proizvodnju

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 17:31

Raspisan javni poziv za organsku stočarsku proizvodnju

Poljoprivrednici mogu da konkurišu do 31. avgusta.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu do 31. avgusta da konkurišu za podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju na osnovu poziva koji je danas raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi u pozivu, reč je o podsticajima za premiju za mleko proizvedeno metodama organske proizvodnje i podsticajima u organskom stočarstvu.

Podsticaji se daju za mlečne krave, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tovne krave i bikove, krave za uzgoj teladi za tov, priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, krmače i neraste, tov junadi, jagnjadi, jaradi, svinja, košnice pčela, roditeljske kokoške teškog i lakog tipa, roditeljske ćurke, priplodne matice šarana, pastrmke, te proizvodnju konzumne ribe.

Korisnici za jednu kalendarsku godinu mogu dobiti najviše 55 miliona dinara, a prijave za podsticaje se podnose na portalu ePodsticaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.