Izvor: B92, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut ugovor o Putniku

Beograd -- Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji turističkog preduzeća Putnik američkoj kompaniji Uniworld.

Ugovor je raskinut zbog toga što Uniworld ni naknadno nije dostavio garanciju od 7,3 miliona dolara, u skladu sa odredbama kupoprodajnog ugovora. Kako se navodi u saopstenju, kapital Putnika prenosi se Akcijskom fondu Srbije, koji će imenovati privremenog upravnika preduzeća. Obaveza kupca da dostavi tu garanciju povlači i mogućnost plaćanja ugovorne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazne koju utvrđuje Agencija za privatizaciju.

Beogradsko turističko preduzeće Putnik u maju 2003. je prodato Uniworldu za 5,2 miliona dolara. Kupac se obavezao da će u to preduzeće do kraja juna 2008. uložiti 44,3 miliona dolara. Kompanija je 24. marta ove godine obavestila Agenciju za privatizaciju da je neopozivo otkazala ugovor o kupovini 70 odsto društvenog kapitala Putnika i vratila kupljene akcije.

Posle pritivatizacije, Putnik je dobrovoljno napustio 231 od 840 zaposlenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.