Raskid koncesionog ugovora?

Izvor: B92, 09.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskid koncesionog ugovora?

Užice -- Koncesionar "Alpina-Por" priprema svoj predlog o načinu raskida koncesije o izgradnji deonice puta Horgoš-Požeg.

I ako koncesija ostane radovi neće početi pre marta iduće godine

Predlog o rskidu ugovora trebao bi da stigne u Vladu Srbije do 23. avgusta, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Prilikom obilaska radova na obilaznici oko Užica, Mrkonjić je rekao novinarima da se, za sada, sa koncesionarom još uvek pregovara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dajem vam reč da ćemo 1. septembra to sve raščistiti i videti šta ćemo uraditi dalje", precizirao je on, podsetivši na odluku Vlade Srbije da je izgradnja puta Južni jadran-Horgoš prioritet broj 2, odmah posle završetka Koridora 10.

"I da ostane koncesija, mi ne možemo početi radove pre marta iduće godine, zbog pripreme dokumentacije i terena od Beograda ka Užicu, pa čak i gore severno", dodao je Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu je naveo da su Crnogorci već "fiksirali" tačku Boljare, pravac kuda će proći autoput, dok će Srbija o tome odlučiti u narednom periodu jer, kako je objasnio, taj put mora da "zaživi" i plan je da bude završen za četiri do pet godina.

Mrkonjić je istakao da će o tome danas razgovarati sa predstavnicima lokalne vlasti u Užicu, koje interesuje da li će taj put proći pored tog grada.

On je naveo da konačno rešenje trase tog puta (postoji i predlog da put ide preko Peštera) još uvek nije doneto i da su svi predlozi koji se mogu čuti u medijima samo stručno razmišljanje inženjera i da ne bi trebalo da se prihvate kao konačno rešenje.

"Tako veliki projekti ne treba da se vezuju za mandate, ja sam nastavio samo tamo gde je ministar Ilić stao", rekao je Mrkonjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.