Izvor: Danas, 15.Jun.2023, 10:10

Rasizam i Amerika: Starbaks plaća 25 miliona dolara otpuštenoj beloj radnici zbog rasne diskriminacije

Reuters Kompaniji Starbaks naređeno je da plati belkinji, bivšoj radnici 25,6 miliona dolara (23,68 miliona evra) odštete u slučaju rasne diskriminacije. Šenon Filips, nekadašnja menadžerka, otpuštena je pošto su dvojica Afroamerikanaca uhapšena 2018. u Starbaksu u Filadelfiji, što je dovelo do velikih protesta. Njen kolega, Afroamerikanac, nije dobio otkaz. Porota je presudila da je rasa […]

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Starbaks plaća 25 miliona dolara otpuštenoj bijeloj radnici zbog rasne diskriminacije

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2023

FILADELFIJA - Šenon Filips, nekadašnja menadžerka, otpuštena je pošto su dvojica Afroamerikanaca uhapšena 2018. u Starbaksu u Filadelfiji, što je dovelo do velikih protesta. Kompaniji Starbaks naređeno je da plati bJelkinji, bivšoj radnici 25.6 miliona dolara (23.68 miliona evra) odštete ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.