Rapski Imperial i Hoteli Makarska najavili pripajanje u Imperial Rivieru

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Mar.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapski Imperial i Hoteli Makarska najavili pripajanje u Imperial Rivieru

ZAGREB - Dvije turističke kompanije - rapski Imperial i Hoteli Makarska u ponedjeljak su najavile da će se makarska turistička tvrtka pripojiti Imperialu te će nastaviti poslovati pod imenom - Imperial Riviera, s ciljem stvaranja snažnijeg investicijskog potencijala za dalji razvoj.

Temeljem prethodne suglasnosti Nadzornih odbora oba društva, dana 11. ožujka 2019. potpisan je Ugovor o pripajanju trgovačkog društva HOTELI MAKARSKA društvu IMPERIAL.  Predmetni Ugovor bit >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << će valjan po odobrenju glavnih skupština oba društva, koje se planiraju održati tijekom svibnja 2019. godine.

Sukladno predmetnom Ugovoru o pripajanju, društvo HOTELI MAKARSKA pripaja se društvu IMPERIAL prenoseći pri tome cjelokupnu svoju imovinu, a društvo preuzimatelj preuzima tu cjelokupnu imovinu, kao i sva prava i obveze pripojenog društva u zamjenu za dionice društva preuzimatelja.   Kao naknadu za prenesenu vrijednost pripojenog društva, društvo preuzimatelj se obvezuje dioničarima pripojenog društva prenijeti dionice društva preuzimatelja u omjeru 1:0,32679 (slovima: jedan naprema nula zarez tri dva šest sedam devet) koji dioničarima pripojenog društva HOTELI MAKARSKA za 1 (jednu) redovnu dionicu pripojenog društva bez nominalnog iznosa, osigurava 0,32679 (nula zarez tri dva šest sedam devet) dionica društva preuzimatelja. Dioničarima pripojenog društva kojima po izračunu broja dionica nakon zamjene ne bi pripao cijeli broj dionica društva preuzimatelja, društvo preuzimatelj će pripadajući broj dionica za zamjenu zaokružiti na prvi niži cijeli broj, te će se dioničarima pripojenog društva za dio dionice za koji mu ne bi pripao cijeli broj dionice, izvršiti isplatu u novcu.

Za prijenos dionica društva preuzimatelja dioničarima pripojenog društva koristit će se dionice iz povećanja temeljnog kapitala društva preuzimatelja. Eventualno dodatno potrebne dionice u svrhu provođenja pripajanja bit će osigurane iz vlastitih dionica društva preuzimatelja  U svrhu provođenja pripajanja društvo preuzimatelj će povećati svoj temeljni kapital s iznosa od 254.342.000   kuna, za iznos od 146.238.400 kuna, na iznos od 400.580.400 kuna izdanjem 365.596 novih redovnih dionica koje glase na ime Društva preuzimatelja, bez nominalnog iznosa. Nakon ovog povećanja temeljni kapital društva preuzimatelja bit će podijeljen na 1.001.451 redovnih dionica koje glase na ime, bez nominalnog iznosa.  Ugovor o pripajanju bit će predan u sudski registar te će biti objavljen zajedno sa svim relevantnim materijalima i prijedlozima odluka na način i u rokovima predviđenim pozitivnim propisima.

Sukladno pozitivnim propisima pripajanje se smatra izvršenim tek upisom pripajanja u sudski registar društva preuzimatelja.   Uprave Društava također obavještavaju da su usuglasile zajednički prijedlog novog imena društva IMPERIAL u slučaju provedbe predloženog pripajanja, koje bi glasilo  Imperial Riviera d.d.  Također, planira se donijeti  odluka o osnivanju podružnice u Makarskoj.  Imperial Riviera d.d. bit će vlasnik 6 hotela, 3 turistička naselja i 2 kampa u vodećim hrvatskim destinacijama Rab i Makarska što čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, te će biti jedna od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije vrijedan 250 milijuna kuna nastavit će se u objedinjenom poduzeću u značajnijem obimu i s puno većim investicijskim potencijalom što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti.

Također, Imperial Riviera d.d. planira nastaviti otvarati nova radna mjesta i ulagati u materijalna prava radnika u skladu s ulaganjima u turističke objekte i podizanjem kvalitete usluga u Makarskoj i na Rabu, što uz povećanu upravljačku efikasnost i kvalitetnije korporativno upravljanje predstavlja dodanu vrijednost za djelatnike i dioničare.   Imperial Riviera d.d. zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40% stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora.

Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski čime će se zadržati radna mjesta kako u Makarskoj tako i na Rabu. Imperial Riviera d.d. razvijati će turističko poslovanje i djelovati kao gospodarski pokretač svojih destinacija u Makarskoj i na otoku Rabu, što ovo pripajanje čini značajnim iskorakom u zajedničkom interesu svih dionika objedinjenih kompanija, kao i lokalnih zajednica u Makarskoj i na otoku Rabu.   Valamar Riviera d.d. nastavit će upravljati svim hotelima, ljetovalištima i kampovima u Makarskoj i na Rabu pod brendovima Valamar – All you can holiday i Camping Adriatic by Valamar čime je osiguran njihov kontinuitet na tržištu i nastavak uspješnog poslovanja u turizmu. 

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.