Rajko Ković vodi Železnice?

Izvor: B92, 31.Dec.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajko Ković vodi "Železnice"?

Javno preduzeće “Železnice Srbije” dobiće u poslednjim danima ove godine novog generalnog direktora.

Prema nezvaničnim saznanjima Večernjih novosti, na završnom sastanku sa konkursnom komisijom Vlade Srbije bilo je šest kandidata, a najbliži funkciji prvog čoveka srpskih pruga je Rajko Ković, trenutno savetnik u ovom preduzeću.

Ković je pre petooktobarskih promena 2000. godine bio direktor za nabavke u “Železnici”. U vreme poslednjeg generalnog direktora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragoljuba Simonovića, kratko je obavljao funkciju pomoćnika za finansije.

Na završnom “ispitu” pred konkursnom komisijom bili su još i Predrag Vukadinović, koji je u vreme Milanka Šarančića bio pomoćnik direktora, Miroljub Jevtić, bivši Šarančićev zamenik, a potom direktor instituta “Kirilo Savić” i trenutno savetnik u Ministarstvu saobraćaja. Zatim, Miroslav Stojčić, takođe radnik “Železnice”, koji je bio na čelu sektora za prevoz putnika, Nenad Kecman, sada radi u Republici Srpskoj, a bio je svojevremeno i pomoćnik direktora u “Železnici”, kao i Zdravko Jokić, koji je nekada radio u ZGOP, u Novom Sadu.

Inače, u predlogu komisije, koji će ići u Vladu, biće tri imena, a osim Kovića, pominju se Stojčić i Kecman kojima bi trebalo da pripadnu pozicije izvršnih direktora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.