Raiffeisen pokrenuo novi penzijski fond

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Jun.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raiffeisen pokrenuo novi penzijski fond

BEOGRAD - Narodna banka Srbije izdala je dozvolu za organizovanje dobrovoljnog penzijskg fonda Raiffeisen Euro Future.

Taj fond predviđa ulaganje u instrumente denominovane u stranoj valuti – pretežno u državne hartije od vrednosti i depozite kod banaka, objavila je NBS.

Kako je objavljeno na sajtu Centralne banke, Raiffeisen Euro Future će tako postati treće društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima koje će upravljati imovinom dva dobrovoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << penzijska fonda, čije će se investicione politike razlikovati prema valutnoj strukturi.

Početkom rada novog dobrovoljnog penzijskog fonda na tržištu će poslovati četiri društva koja upravljaju imovinom sedam dobrovoljnih penzijskih fondova, navela je NBS i ocenila da na taj način konkurencija u tom sektoru jača, a članovi i budući članovi dobijaju širi spektar mogućnosti za taj vid štednje za starost.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.