Radulović: Odlaganje zakona - odustajanje od reformi

Izvor: Beta, 22.Jan.2014, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Odlaganje zakona - odustajanje od reformi

BEOGRAD, 21. januara 2014. (Beta) - Ministar privrede Saša Radulović ocenio je da bi odlaganje usvajanja zakona o privatizaciji i stečaju značilo odustajanje od reformi.

"Ako zakoni ne prodju pre izbora, to znači da ne postoji nikakva politička volja da se uvede red u čitav taj spektar. Ako prodju, to znači da politička volja postoji. Interesne grupe koje su najugroženije su i najglasnije, tako da političari misle da im se ne isplati da govore o reformama", rekao je Radulović >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za list Danas od srede.

Radulović je kazao da političari moraju da nauče da ne mogu da rade samo popularne stvari i ocenio da od tih zakona zavisi sudbina svih reformi u Srbiji.

"Mi imamo sistem sa ogromnim brojem parazita koji žive na ledjima društva i koji su toliko porasli da jedu zdravo tkivo i mi kao društvo propadamo. Te parazite reforme pogadjaju i to je razlog za ovoliko veliki otpor", dodao je ministar.

Upitan da li garantuje da će, ako budu usvojeni navedeni zakoni, doći strani investitori i biti pokrenut privredni ciklus, on je rekao da doći do jačanja nekih industrija ukoliko se mere sprovedu.

"Država u ovom trenutku ima veliku ulogu jer je vlasnik 153 firme koje su uglavnom iz industrije. Ja duboko verujem u njihovu budućnost", rekao je Radulović.

Ministar privrede je ocenio da te firme nisu propale zato što su bile loše, već zbog neodgovornosti.

"I posao države je u takvoj situaciji da uvede dobro korporativno upravljanje, a ako uz to uvedemo i red u javna preduzeća, ako iz njih izbacimo političke stranke, socijalnu politiku, ako sprovedemo poresku reformu, ja sam potpuno uveren da će to dovesti do ekonomskog preporoda Srbije", naveo je Radulović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.