Izvor: B92, 04.Sep.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Ekonomija nije bicikl

Beograd -- Ministar privrede Saša Radulović najavio je da će Ministarstvo do kraja godine doneti Strategiju kojom će se rukovoditi u narednom periodu.

Pored toga, prema rečima Radulovića, biće donete izmene Zakona o radu, Zakona o stečaju, privatizaciji i Zakona planiranju i izgradnji.

"Držana ekonomija nije bicikl da možete da ga okrenete na drugu stranu, mi moramo da pruzmemo zatečene obaveze i da ga polako usmerimo ka drugom pravcu. Ali zaista nemamo puno vremena", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je novi ministar privrede.

"U toku je skeniranje stanja u ministarstvu, svi projekti koji se rade se analiziraju, prave se projekti, i iz toga će nastati Strategija za naredni period", rekao je Radulović za televizju "Pink".

Osim izmene pet zakona, ministar je najavio da će se nastaviti sa "giljotinom propisa", kao i da će se uspostaviti okviri za izmeštanje socijalne politike iz javnih preduzeća.

"Socijalna politika se izmešta iz javnih preduzeća i stavlja u poseban sistem socijalne zaštite. Znam da treba vremena, to su velike reforme, ali nama se žuri i imaćemo okvire do kraja godine", rekao je Radulović i istakao da će se uporedo odvijati i profesionalizacija javnih preduzeća.

On je ponovio da je promena poreske politike jedna od prvih mera koje treba sprovesti i naglasio da je to cilj cele vlade.

"Nulta tolerancija za neplaćanje poreza ne može da se sprovede u nerazumnom poreskom sistemu. Dakle, mora da se uspostavi sistem, da postoje jasna pravila i kriterijumi", istakao je on.

Radulović je ponovio da će smanjenje nezaposlenosti biti osnovno merilo za uspeh rada vlade i dodao da će država nastaviti da stimuliše od 5.000 do 10.000 evra otvaranje radnih mesta.

On je ipak, najavio da će doći do promene politike subvencija, ali nije izneo detalje, već je samo rekao da se to ne može dogoditi preko noći.

Ministar Radulović je sinoć, gostujući na RTS-u, izjavio da će zapošljavanje biti ključni parametar po kome će se meriti uspeh Vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radulović: Ekonomija nije bicikl

Izvor: B92, 04.Sep.2013

Beograd -- Ministar privrede Saša Radulović najavio je da će Ministarstvo do kraja godine doneti Strategiju kojom će se rukovoditi u narednom periodu...Pored toga, prema rečima Radulovića, biće donete izmene Zakona o radu, Zakona o stečaju, privatizaciji i Zakona planiranju i izgradnji..."Držana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.