Radovi u punom jeku: Pogledajte kako napreduje najzahtevnija deonica VIDEO

Izvor: B92, 08.Maj.2021, 13:38

Radovi u punom jeku: Pogledajte kako napreduje najzahtevnija deonica VIDEO

Čačak/Požega -- Radovi na jednoj od najzahtevnijih deonica na Koridoru 11 od Preljine do Požege u punom su jeku.

Deonica se prostire na dužini 30,9 kilometara, a sa radovima se počelo 2019. Iako je rok za završetak bio do 2023, intenzitet je pojačan pa se očekuje da deonica bude otvorena za saobraćaj početkom sledeće godine.

Mašine se ne gase, a već sada vide se obrisi novog delog auto-puta koji će biti žila kucavica ovog dela Srbij, prenela je RINA. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, na ovoj trasi biće dva najduža tunela ikada izgrađena u Srbiji.

Biće izgrađeno i preko 5.000 metara mostovske konstrukcije, kao i 500 metara nadvožnjaka.

"Ovo nije samo put od Beograda do Čačka, ovo je put koji će Srbiju spojiti dalje sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom", rekao je Momirović.

Izvođač radova na ovoj deonici autoputa od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.