Radovi u naselju Čerga: Da svaki Rom ima dom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi u naselju Čerga: "Da svaki Rom ima dom"

U romskom naselju Čerga u Deronjama završeni su radovi na infrastrukturi. Ovaj posao je deo velikog projekta "Da svaki Rom ima dom".

Zahvaljujući novoj obilaznici, teška mehanizacija iz njiva ne ide više kroz romsko naselje u Deronjama.

Dužina od 430 metara puta sa trotoarom i atmosferskom kanalizacijom, 250 metara javne rasvete i 515 metara vodovodne mreže su radovi na infrastrukturi koji su upravo završeni zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva infrastrukture i opštine Odžaci.

Za 30 porodica koje ovde žive, to je novi početak.

"Kupatila smo dobili, dobili smo novu struju, vodu su uveli unutra. Onaj put su uradili, mi smo zadovoljni", kaže Jovan Jovanović.

"Fale nam kante za smeće, kontejner nam nije u redu jer donose iz sela smeće i crkotine i svašta nam bacaju. Kante bi trebale da ima svaka kuća, kad dođe petak da se iznese napolje", kaže Milivoj Jovanović.

"Ponosan sam što smo danas ovde jer znam da će bolji put, bolja rasveta i bolje snabdevanje vodom poboljšati kvalitet života građanima u naselju Čerga. Ponosan sam jer jer Evropska unija brine o građanima Srbije i stvara mogućnosti za njihov bolji život, što danas i pokazujemo", Nikolas Bizel, šef operacija Delegacije EU u Srbiji.

Infrastrukturni radovi u Deronjama su prva faza velikog projekta "Da svaki Rom ima dom". Nastavak je za dve nedelje.

"Izgradnja kuća za 34 porodice iz romskog naselja u Bogojevu koje će biti raseljene u pet naseljenih mesta opštine Odžaci, treba da počene za dve nedelje, a početak februara 2019. je rok za završetak ovog perojekta", kaže Latinka Vasiljković, predsednica Opštine Odžaci.

Vrednost projekta "Da svaki Rom ima dom je milion i 50 hiljada evra. Opština Odžaci je prva od 30 lokalnih samouprava gde su završeni radovi na infrastrukturi romskog naselja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.