Radovi kod Batrovaca na bušenju novog bunara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi kod Batrovaca na bušenju novog bunara

Nedavno je završena izgradnja eksploatacionog bunara B 13 kojim povećan postojeći kapacitet izvorišta Batrovci. Sada su u toku su intenzivna ispitivanja protoka vode za bušenje bunara B 14.

Ovaj posao sprovodi JKP Vodovod Šid u saradnji sa lokalnom samoupravom radi povećanja protočnosti sistema ali i stabilnosti u isporuci vode tokom letnjeg perioda kada je i potrošnja veća. Za ovaj poduhvat izdvojeno je blizu 10 miliona dinara.

Radovi kod Batrovaca na bušenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novog bunara B 14 su intenzivni. Prva ispitivanja pokazuju da je protok zadovoljavajući i da će iznositi između 10 i 15 litara vode u sekundi što će dodatno unaprediti isporuku vode.

Građani koji su u sistemu vodosnabdevanja pozitivno komentarišu radove koji se sprovode na unapređenju kvaliteta isporuke vode.

Planova ima još kada je u pitanju poboljšanje sistema, ističu nadležni. U saradnji sa lokalnom samoupravom za narednu godinu planira se i rasterećenje mreže kroz izgradnju rezervoara u blizini sela Vašica čime bi i ne tako daleko selo Ilinci bilo dodatno osigurano sa pijaćom vodom.

Dodatno poboljšavanje kvaliteta i stabilnosti vodosnabdevanja građana priključenih na šidski vodovod nešto je na čemu se radi konstantno i posao koji se sprovodi kroz različite projekte tokom godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.