Radnicima Finvesta isplaćene zaostale plaće, država im uzela 40%

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnicima Finvesta isplaćene zaostale plaće, država im "uzela" 40%

ZAGREB - Radnici Finvesta su zbog nepoznavanja poreznih zakona i zahtjeva za isplatu deset zaostalih plaća u jednom obroku ostali bez 40 posto dohotka koje je uzela Porezna uprava.

Kako javlja HRT, američki investitor je jutros uplatio 8,5 milijuna kuna za deset plaća. I to u jednoj rati, jer radnici nisu željeli pristati na njih nekoliko.

"Treba ljudima objasniti kakva je porezna politika, kad se jednom uplati 12 plaća naravno da je stopa poreza viša, tu se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << radi o investitoru, već o državnoj poreznoj politici," komentirao je član Nadzornog odbora Finvesta Zvonimir Tudorić.

U sindikatu su pak ogorčeni, kako kažu, država nije bila u stanju spriječiti desetomjesečno kašnjenje plaća, a sada je "nemilosrdna" u naplati poreza.

"Država koja nije ništa napravila za svoje interese, sada se iživljava na radnicima koji inače imaju minimalnu plaću. Radnik koji ima mjesečnu plaću od 2,300-2,400 kuna danas je platio 10,000 kuna poreza," rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Radnicima neupoznatima s poreznom politikom ne preostaje drugo nego pričekati godinu dana kad će im država kroz povrat poreza vratiti dio dohotka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.