Izvor: B92, 03.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici ušli u kragujevačku Zastavu

Kragujevac -- Nekoliko stotina članova organizacije Radnički otpor ušlo je u ponedeljak pored jakog obezbeđenja u kragujevačku Zastavu i od rukovodstva fabrike zatražilo da im do narednog ponedeljka budu odštampani obračuni sa iznosima zakinutih zarada od 1997. do 2001. godine.

Istovremeno, pripadnici Radničkog otpora zatražili su da se privremeno zamrznu pregovori sa vlasnikom američke kompanije Njukarko Malkolmom Briklinom o privatizaciji najveće kragujevačke fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se omogućilo da se i direktor kanadaske korporacije Jukan Stevan Pokrajac uključi u trku za Zastavu.

"Zatražili smo da se zaustavi favorizacija gospodina Briklina i njegove kompanije na štetu gospodina Pokrajca. Mi se zalažemo da se pojača konkurencija među potencijalnim kupcima i zbog toga tražimo da se sačeka i ponuda Jukana", rekao je vođa Radničkog otpora Radiša Pavlović.

Pavlović je odbacio optužbe da su nezadovoljni radnici nasilno ušli u fabrički krug, rekavši da je to učinjeno "na miran i civilizovan način" i da članovi Radničkog otpora neće uništavati "svoju imovinu". "Ovo je naša imovina koju su sticali naši dedovi, očevi i mi smo s punim pravom u fabričkom krugu. Mi smo ovde da izborimo naša prava i zaštitimo naše interese, ali i interese svih zaposlenih u ovoj fabrici", rekao je Pavlović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.