Izvor: B92, 22.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici iz Leposavića blokirali put

Leposavić -- Oko 200 radnika iz 11 preduzeća u Leposaviću blokirali su pre podne saobraćaj na magistralnom putu.

Saobraćaj je blokiran na pravcu Mitrovica - Raška, kod administrativnog prelaza "Jerinje". "Blokada je znak upozorenja na teško materijalno i socijalno stanje radnika na Kosovu", rekao je član Organizacionog odbora protesta, Ljubiša Stefanović.

Blokada puta je, prema njegovim rečima selektivna, tj. odnosi se na zabranu prolaza teretnih vozila. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Radnici iz Leposavića uputili su niz zahteva na više adresa u Beogradu, zahtevajući zaustavljanje nelegalne privatizacije preduzeća u njihovoj sredini, isplatu kosovskog dodatka svim zaposlenima, povezivanje radnog staža od 1999. i za svu decu rođenu na Kosovu, obezbeđivanje dečijeg dodatka.

Blokada saobraćaja će trajati do subote, do kada učesnici protesta očekuju odgovor vlasti u Beogradu na svoje zahteve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.