Izvor: B92, 04.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Zastave neće otpremnine

Kragujevac -- Samo 40 radnika prihvatilo ponudu Vlade Srbije za raskid radnog odnosa uz neku od mera iz socijalnog programa.

Na evidenciji društva Zastava zapošljavanje i obrazovanje nalazi se 4.412 radnika koji su 2001. godine proglašeni za tehnološki višak. Oni mesečno primaju 45 odsto plate koju bi dobijali da rade, odnosno 8.500 do 11.500 dinara.

Od 1. avgusta do danas o novom sporazumu sa Vladom Srbije koji, uz ponuđene otpremnine predviđa raskid radnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa, izjasnilo se oko 500 prekobrojnih Zastavinih radnika, ali se samo 40 odlučilo da definitivno ode iz kompanije.

Najnoviju Vladinu ponudu prekobrojnim radnicima prihvatili su uglavnom ljudima koji su stekli neki od uslova za penziju, ili im je do penzije ostalo manje od dve godine, pa će moći to vreme da provedu na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.