Radnici Ratka Mitrovića iseljeni, firma prodata

Izvor: B92, 25.Sep.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Ratka Mitrovića" iseljeni, firma prodata

Beograd -- Radnici preduzeća “Ratko Mitrović” iseljeni su iz prostorija firme jer je izvršena prinudna predaja kupcu Zoranu Miljkoviću iz Niša, saznaje B92.

Kako saznajemo, po današnjem zaključku javnog izvršitelja Dragane Stojkov od 14.09.2017. godine zbog nepostupanja odgovornih u kompaniji, predsednika Nadzornog odbora Dušana Basare i v.d. generalnog direktora Dragana Ignjatovića, doslo je do prinudnog sprovođenja ispraznjenja, iseljenja i predaje predmetnih nepokretnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupcu.

Time su dugogodišnji radnici, koji su ceo svoj vek proveli u “Ratku Mitrović” ostali na ulici, bez igde ičega, a da pritom radnici potražuju milionske cifre, navodi izvor iz preduzeća.

“Podsećam Vas da je početna cena za ove nepokretnosti bila 70 odsto od procenjene vrednosti tj. od 361.561.440 dinara, odnosno 253.093.008 dinara, a da je neposrednom pogodbom prodata za oko 46.000.000 dinara”, navodi on.

Iako je izvršitelj u skladu sa Zakonom sprovodio izvršenje, postavlja se pitanje šta je tako odgovorno rukovodstvo preduzelo, sem fingiranja stečaja, kako bi se imovina prodala po što većoj ceni i zašto je dozvolilo da radnicima ne obezbedi neki drugi smeštaj, a ne da se izbacuju na ulicu i da im se ništa od dugovanja ne plati, pitaju se zaposleni.

Pre nekoliko meseci javnost je saznala da su pregovori o prodaji preduzeća "Ratko Mitrović" sa nemačkim fondom Finkor u toku i da je savetnik u tom poslu nekadašnji ministar i inženjer Milutin Mrkonjić.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je tada da je samo iz medija upoznata sa informacijama o navodnoj prodaji građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović".

O tome koliku imovinu ima preduzeće "Ratko Mitrović" pogledajte u posebnom prilogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radnici "Ratka Mitrovića" iseljeni, firma prodata

Izvor: OkRadio.rs, 25.Sep.2017

Radnici preduzeća “Ratko Mitrović” iseljeni su iz prostorija firme jer je izvršena prinudna predaja kupcu Zoranu Miljkoviću iz Niša, saznaje B92. Kako saznajemo, po današnjem zaključku javnog izvršitelja Dragane Stojkov od 14.09.2017. godine zbog nepostupanja odgovornih u kompaniji, predsednika...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.