Radnici Jugoterma protestuju u BG

Izvor: B92, 14.Jan.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jugoterma protestuju u BG

Beograd -- Radnici "Jugoterma" iz Merošine protestovali su ispred Agencije za privatizaciju zbog odluke da se vlasniku tog preduzeća aktivira garancija na milion evra.

Vlasnik "Jugoterma" je preduzeće "MBA Miljković" čiji je zastupnik Vuk Vujović novinarima rekao da bi aktiviranje garancije dovelo do zatvaranja jedinog preduzeća koje radi u Merošini i otpuštanja 120 radnika.

"MBA Miljković" je 2008. godine na tenderu kupio "Jugoterm" koji proizvodi čelične panelne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radijatore, a, po rečima Vujovića, kupoprodajnim ugovorom je bilo prdviđeno da se obaveze o investiranju i obimu proizvodnje ispune u roku od pet godina.

"Na kraju prošle godine, tri dana pre ispunjenja tog roka, Agencija za privatizaciju nam je aktivirala garanciju na milion evra zato što jedan uslov nismo uspeli da ispunimo, a radi se o obimu proizvodnje", rekao je Vujović agenciji Beta.

Kako je objasnio, taj uslov nije uspunjen zbog toga što je Agencija obračunavala obim proizvodnje u dinarima po srednjem kursu evra koji je od 2008. godine višetruko skočio u odnosu na dinar, a istovremeno je stanogradnja opala za 60 odsto.

Vujović je ukazao da je "Jugoterm" u nepovoljnom položaju i zbog toga što ukinuta carina na uvoz radijatora, koja je 2008. godine

iznosila 20 odsto.

"Mi i danas proizvodimo radijatore i očekujemo da nam Agencija za privatizaciju izađe u susret, jer smo u suprotnom svi na gubitku", rekao je Vujović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST RADNIKA JUGOTERMA: Podržali gazdu ispred Agencije za privatizaciju! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jan.2014

- Ovo je miran protest, ovo su ozbiljni metalski radnici koji su došli u Beograd u nadi da će naići na razumevanje da se "Jugotermu" da neki dodatni rok - kaže generalni direktor Nebojša Lukić

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.