Izvor: B92, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jugoremedije ušli u APR

Beograd -- Većinski akcionari zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" ušli u prostorije Agencije za privredne registre u Beogradu.

Oni su se na taj potez, kako navode, odlučili da bi ubrzali sprovođenje odluke suda, kojom su postali većinski vlasnici fabrike. Predsednik udruženja akcionara Zdravko Deurić kaže da će akcionari koji su došli u Beograd na ranije najavljeni protest, ostati u prostorijama Agencije "dok ne dobiju bar neki odgovor".

Jedna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcionara će u zgradi Vlade Srbije uručiti premijeru Vojislavu Koštunici pismo sa svojim zahtevima.

"Već skoro mesec dana Agencija za privredne registre opstruiše izvršenje sudske presude i odbija da iz svog registra izbriše dokapitalizaciju i uspostavi vlasničku strukturu koju je utvrdio sud", navodi se u pismu.

Radnici akcionari fabrike lekova "Jugoremedija" najavili su protest zato što, kako navode, nadležni organi ne izvršavaju presudu Višeg trgovinskog suda u Beogradu kojom je poništena dokapitalizacija fabrike, a radnici ponovo postali većinski vlasnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.