Radnici Budimke traže poništenje privatizacije

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Budimke" traže poništenje privatizacije

Radnici i mali akcionatr požeške "Budimke", nekada uzrone firme koja je u užičkom regionu bila nosilac razvoja poljoprivredne proizvodnje, sa današnjeg zbora uputili su zahtev Agenciji za privatizaciju da raskine kupoprodajni ugovor o privatizaciji sa sadašnjim vlasnikom preduzeća.

Na prethodnom zboru, odžanom 21. jula, zaposleni su tražili da se do 10. avgusta u ovoj firmi pokrene proizvodnja, da se isplate zaostale zarade od novembra prošle godine, kao i druge naknade >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i primanja zaposlenih, te doprinosi za zdravstveno osiguranje.

S obzirom na to da do danas nije ispunjen nijedan od oročenih zahteva zaposleni su zatražili ostavku direktora firme i kompletnog rukovodstva, a ponovljen je i zahtev da se angažuje nezavisna revizorska komisija koja će ispitati poslovanje preduzeća, kao i angažovanje nadležnih inspekcijskih organa.

Akcionarsko društvo "Budimka" prodato je prošle godine, tek na 13. aukciji, a njegov većinski vlasnik postao je novosadski tročlani konzorcijum na čelu sa Milanom Tepićem, a zanimljivo je da je račun ove firme do tada bio blokiran 14 godina.

Mada je novi vlasnik, uz velika obećanja o prosperitetu te firme, u drugoj polovini prošle godine donekle pokrenuo proizvodnju prerade voća i povrća, sve je stalo početkom ove godine tako da je 104 radnika ostalo i bez posla i zarada.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.