Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici ATP-a odustali od protesta

Novi Sad -- Radnici Autoprevoznog preduzeća (ATP) "Vojvodina" odustali su od najavljenog protesta ispred Gradske kuće u Novom Sadu.

Oni tvrde da grad Novi Sad ne poštuje ugovor sa tim preduzećem oko preseljenja na novu autobusku stanicu. Potpredsednik sindikata ATP-a Miroslav Zelen rekao je agenciji Beta da su radnici u dogovoru sa poslovodstvom odustali od protesta jer su od gradskih vlasti, ali i iz Vlade Srbije, dobili jasan signal "da će situacija biti rešena i njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevi ispunjeni".

ATP "Vojvodina" traži da se zatvori stara Međumesna autobuska stanica (MAS) u Novom Sadu, jer navode da je ugovorom koji su potpisali sa gradonačelnicom Majom Gojković definisano da će stara biti zatvorena čim nova stanica, u vlasništvu tog preduzeća, dobije upotrebnu dozvolu.

"Čekaćemo nekoliko dana, ne više, jer ne možemo da gledamo kako nam se firma uništava. Maja Gojković je ispred građana koji su je birali potpisala taj ugovor i mora da ga poštuje", kazao je Zelen.

Gradska uprava za saobraćaj donela je nedavno odluku o zatvaranju stare stanice, ali su se protiv toga pobunili Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad", sindikat autoprevoznika "Vojvodina" i udruženje prevoznika Pantrans.

U međuvremenu, predstavnici novosadske opozicije najavili su da će insistirati da sutrašnja sednica Skupštine grada počne raspravom o problemima u vezi sa Međumesnom autobuskom stanicom.

Predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Mihajlo Brkić rekao je na konferenciji za novinare da, bez obzira na to što sednica gradskog parlamenta ima ozbiljan dnevni red - rebalans budžeta, ona mora da počne raspravom o MAS-u jer je situacija, kako je rekao, iz sata u sat sve teža i teža.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.