Radna akcija - kršenje zakona, a moglo je početi

Izvor: B92, 05.Feb.2017, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radna akcija - kršenje zakona, a moglo je početi"

Beograd -- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu.

Zato je poziv predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na radnu akciju radi izgradnje gondole, za koju nisu ni podneli zahtev za izdavanje dozvole, u stvari poziv na kršenje zakona, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je u intervjuu za agenciju Beta istakla da je Ministarstvo izdalo lokacijske uslove, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Revizona komisija dala je pozitivan izveštaj za taj projekat i omogućeno je da se radovi izvode po fazama upravo zbog problema sa zemljištem.

"Istina je da se pred Upravnim sudom vodi spor zbog dela zemljišta preko koga treba da pređe gondola, ali to ne znači da izgradnja nije mogla da počne fazno, jer se tako grade i drugi infrastrukturni objekti", rekla je Mihajlovićeva.

Kako je navela, Stamatoviću je više puta objašnjeno da može da traži dozvolu za izgradnju po fazama, ali on to do sada nije uradio. Ona je dodala da se trudi da ne komentariše njegove izjave, jer misli da sada sve radi zarad političke kampanje pošto je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije.

"Nije dobro rušiti sistemske zakone zarad političke kampanje", rekla je ministarka i istakla da se u Srbiji danas građevinska dozvola dobija u proseku za sedam dana.

Nigde u svetu, prema njenim rečima, investitor ne kupuje opremu pre nego što ima i jedan dokument i dozvolu za gradnju, već samo idejno rešenje, kao što je to učinila opština Čajetina.

"Opština je unapred kupila opremu od renomirane francuske kompanije i ona sada negde stoji, a i dalje ne traži građevinsku dozvolu za gradnju za deonice koje nisu sporne", rekla je Zorana Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Podržavamo gradnju gondole na Zlatiboru, ali mora po zakonu

Izvor: RTS, 05.Feb.2017

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu, i zato je poziv predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na radnu akciju radi izgradnje gondole, za koju nisu ni podneli zahtev za izdavanje dozvole,...

Nastavak na RTS...

Mihajlović: Koridor 10 gotov do kraja godine

Izvor: Beta Video, 05.Feb.2017

BEOGRAD - Ministarka gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da ćemo sigurno do kraja ove godine završiti Koridor 10 i imaćemo autoput od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11. „Završićemo i dva mosta, Žeželjov će za železnički i drumski saobraćaj biti gotov do...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Mihajlović: Dozvola nije tražena

Izvor: Beta Video, 05.Feb.2017

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovićehe rkla da je predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću više puta objašnjeno da može da traži dozvolu za izgradnju po fazama i pružena mu je pomoć da obezbedi lokacijske uslove. ``Posle toga nikad nije...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.