Radionica o unapređenju spoljne trgovine u PKS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica o unapređenju spoljne trgovine u PKS

Udruženje za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ - Otvoreni regionalni fond za promociju spoljne trgovine u Jugoistočnoj Evropi u okviru projekta „Customs made", organizuje sutra radionicu „Preferencijalna pravila o poreklu robe u sektoru industrije tekstila, odeće, kože i obuće – praktični problemi i dileme".

Radionica je namenjena predstavnicima Odeljenja za poreklo robe Uprave carina, predstavnicima privatnog sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti tekstilne industrije, kao i resornih grupacija, udruženja i klastera.

Cilj radionice je unapređenje informisanosti privatnog sektora o mogućnostima izvoza, prvenstveno kada je u pitanju preferencijalna trgovina i pravila o poreklu robe.

Preduzeća, usled nedovoljne informisanosti o poslovnim mogućnostima kada je u pitanju preferencijalno poreklo robe, ne koriste u dovoljnoj meri potencijal u trgovini.

Predstavnicima carinskih organa biće predočeni konkretni problemi koji nastaju prilikom pribavljanja informacija o različitim aspektima preferencijalnog porekla robe sa fokusom na dijagonalnoj i punoj kumulaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.