Radenska isplaćuje dividendu od 46 centi

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jul.2015, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radenska isplaćuje dividendu od 46 centi

LJUBLJANA - Dioničari Pivovarne Laško na skupštini u četvrtak odlučili su da se isplati dividenda od 2,36 milijuna eura. Dividenda bi po dionici iznosila 46 centi.

Na Glavnoj skupštini prihvaćene su izmjene i dopune Statuta koje se odnose na rad Uprave i Nadzornog odbora, kako bi se uskladili s operativnom politikom većinskog vlasnika, češke tvrtke Kofola, javlja STA.

U pozivu na skupštinu, koji je objavljen 20. lipnja u dnevnom listu Delo, predlagalo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << akumulirana dobit od 1,18 milijuna eura ostane neraspoređena. U Radenskoj nisu željeli objašnjavati zašto su dioničari na skupštini odlučili drugačije, navodi Delo.

Glavna skupština odobrila je izmjene i dopune Statuta, koje su, tumači predsjednik Uprave Radenske Marian Šefčovič, nužne da bi se statut uskladio sa standardima i metodama rada Kofole. Promjene se odnose samo na rad Uprave i Nadzornog odbora, neće utjecati na zaposlenike.

Najznačajnija promjena je, navodi se u pojašnjenju društva, izmijenjeni sastav Uprave koju će sada činiti najmanje tri, a najviše šest članova.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.