Izvor: S media, 14.Maj.2013, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad od kuće: Prednost ili noćna mora?

Mnogi zaposleni priželjkuju da rade od kuće umreženi u kompjuterski sistem firme, ali tu postoje dva problema, malo firmi nudi takvu radnu mogućnost, a one koje to i nude nastoje da maksimalno iskoriste radnike.

Ipak, rad od kuće najčešće podrazumeva prekovremeni rad kako bi se ispunili svi zahtevi poslodavca. Nakon osam sati radnog dana, neki poslodavci očekuju da im radnik još uvek stoji na raspolaganju, da je "uključen" u mrežu i radne procese, rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su istraživanja sprovedenog u Nemačkoj.

Rezultat je – nemogućnost isključenja. Smartfon, laptop i drugi uređaji - izgledaju lepo, ali smanjuju slobodno vreme radnika.

Neki stučnjaci radnog prava zalažu se da u radni ugovor, ali i zakon, bude ugrađena odrednica o pravu nedostupnosti.

*U inostranstvu ova zanimanja zarađuju i do 6.000 dolara: Najtraženiji radnici iz Srbije su..

Izvor: klix.ba, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Rad od kuće: Prednost ili noćna mora?

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2013, 07:30

BERLIN, Fleksibilno radon vrijeme često umije se pretvori u pravu noćnu moru za radnike, jer oni tada postaju 24 sata dostupni. Mnogi zaposleni priželjkuju da rade od kuće umreženi u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.