Račun Simpa danas blokiran

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun Simpa danas blokiran

BEOGRAD- Odeljenju za prinudnu naplatu Narodne banke Srbije danas je predato rešenje o blokadi računa kompanije Simpo, saopštila je Poreska uprava.Povodom zakonitosti prinudne naplate i blokade računa Simpa, Poreska uprava saopštila je da Zakon o privatizaciji pravi jasnu razliku u postupanju državnih poverilaca kada se nalaze u postupku restrukturiranja ili postupku privatizacije.Zakon reguliše da se za preduzeća koja se nalaze u postupku restrukturiranja od dana donošenja odluke o restrukturiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << do dana okončanja restrukturiranja ne može odrediti bilo koja mera prinudnog izvršenja. Međutim, Simpo nije u postupku restrukturiranja i nikada nije bio, jer Agencija za privatizaciju nije donela takvu odluku.Dve opomene su poslate Simpu - jedna izdata 1. avgusta, a druga 19. avgusta. Obe je potpisala direktorka Centra Poreske uprave za velike poreske obveznike, Ljiljana Kovačević, i obe imaju overenu povratnicu.Prema navodima Poreske uprave, "Simpo" na ime neplaćenog poreza duguje državi više od pet milijardi dinara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poreska uprava blokirala račun Simpa

Izvor: juGmedia, 23.Avg.2013

VRANJE/BEOGRAD- Odeljenju za prinudnu naplatu Narodne banke Srbije predato je rešenje o blokadi računa kompanije Simpo, saopštila je danas Poreska uprava Srbije.Povodom zakonitosti prinudne naplate i blokade računa Simpa, Poreska uprava saopštila je da Zakon o privatizaciji pravi jasnu razliku...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.