RUSIJA SE VRATILA JAČA NEGO IKAD! Ovo se neće svideti Zapadu, Nemci izneli šok podatke - u sve upletena i Kina

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2023, 14:28

RUSIJA SE VRATILA JAČA NEGO IKAD! Ovo se neće svideti Zapadu, Nemci izneli šok podatke - u sve upletena i Kina

Rusija se vraća jača nego ikad!

Čini se da se Rusija vraća u svetsku trgovinu, uprkos velikim sankcijama, piše Biznis Insajder pozivajući se na Institut svetske ekonomije Kil u Nemačkoj.

Obim robe istovarene u tri najveće ruske luke - Sankt Peterburgu, Vladivostoku i Novorosijsku - u avgustu se približio predratnim maksimumima, pokazali su podaci Flit mona, nemačke službe koja se bavi podacima o pošiljkama.

- U ruskim lukama broj uplovljavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontejnerskih brodova raste i, uprkos sankcijama i slaboj rublji, skoro je na nivou koji je zabeležen pre početka rata - navodi se u izveštaju.

Nejasno je odakle je roba došla, ali je aktivnost u ovim lukama bila "iznenađujuće visoka".

- Ovo je uprkos sankcijama zapadnih zemalja i padu vrednosti rublje. Čini se da se Rusija vraća globalnoj trgovini - rekao je u izveštaju Vincent Stamer, šef instituta za indikatore trgovine u Kilu.

U isto vreme, zvanični podaci iz Kine takođe su pokazali da je uvoz te zemlje iz Rusije drastično porastao u avgustu.

Kina je u avgustu kupila rusku robu za 11,5 milijardi dolara, uključujući energente i robu. Ukupna trgovina između Kine i Rusije je već dostigla 155 milijardi dolara u prvih osam meseci ove godine.

Mihail Mišustin, ruski premijer, rekao je u maju da se očekuje da će trgovina njegove zemlje sa Kinom ove godine porasti na 200 milijardi dolara, što će premašiti prethodni rekord od 190 milijardi dolara postignut 2022.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.