RUSI DAJU I DO 150.000 EVRA ZA STANOVE U SRBIJI: Odlično su informisani, imaju samo JEDAN ZAHTEV, ali ovu stvar nikako neće da urade

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 17:20

RUSI DAJU I DO 150.000 EVRA ZA STANOVE U SRBIJI: Odlično su informisani, imaju samo JEDAN ZAHTEV, ali ovu stvar nikako neće da urade

Rusi su počeli masovno da kupuju stanove u Srbiji.

Rusi u Beogradu počeli su da ulaze u kupoprodaju nekretnina, a prilikom kupovine su veoma dobro informisani i spremni da na perifernim lokacijama izdvoje za nekretninu i do 150.000 evra.

Direktor agencije za nekretnine Uroš Jovanović, rekao je za Tanjug da se glavni talas kupovine nekretnina koje ostvaruju strani državljani očekuje od septembra.

– Rusi su uglavnom imali zakupe stanova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na godinu dana, koji su postepeno počeli da ističu. Oni sada polako ulaze u proces traženja stanova, a agencija od njih ima svakodnevne upite. Mi smo jedna od agencija koja je poslednjih meseci posredovala u prodaji preko deset nekretnina – rekao je Jovanović.

Karatkeristično za njih je, kako navodi, da su prilikom kupovine veoma dobro informisani, i da nisu spremni da preplate nekretninu.

Nihov glavni zahtev je da stan bude useljiv i da se nalazi na 45 minuta od centra grada, što u Beogradu obuhvata do 80 odsto ponude. Spremni su da svoj budžet podjednako utroše na centralnu gradsku lokaciju, isto kao i na perifernu – rekao je Jovanović.

On je napomenuo i da su Rusi bili spremni da kupe stanove i za višu cenu od tržišne, ali da su to izuzeci i da su u pitanju stanovi koji su se jako dugo prodavali i nemaju uticaj na tržišnu cenu.

– Za Ruse, posebno one koji su došli iz Moskve, lokacija koja je udaljena od centra grada do 45 minuta vožnje je sasvim prihvatljiva, tako da naselja Mirijevo, Rakovica i Braće Jerković za njih dolaze u obzir – rekao je Jovanović.

On navodi da su ruski državljani pretežno iz IT sektora, i da su spremni da plate za nekretninu i do 150.000 evra.

– Jednosoban stan na Banjici je prodat za 3.000 evra po kvadratu Rusima. Za stan po toj ceni domaći državljani nisu bili zainteresovani, a prodavac je imao sreću da naiđe na kupca koji je bio spreman da plati. Realna cena stanova na Banjici je 30 do 40 odsto niža – naglasio je on.

Jovanović je ocenio i da su prošlogodišnje cene nekretnina "udarile u plafon", kao i da je to propraćeno malim padom potražnje.

– Došlo je do većeg pada tražnje kod domaćih kupaca, dok su sa druge strane to nadomestili stranci, pretežno, ruski državljani – zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.