RTS zaradio 4 miliona evra

Izvor: B92, 31.Dec.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS zaradio 4 miliona evra

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević kaže da je javni servis, nakon osam godina poslovanja sa gubicima, u 2015. godini ostvario dobit od četiri miliona evra.

"U prošloj godini smo, nažalost, imali gubitak od 18 miliona evra, što znači da smo se za godinu dana popravili za 22 miliona evra. Taj novac koji smo sada zaradili i ta dobit koju imamo, moraće da ide u otplatu tih ranijih dugova, ranijih gubitaka", kazao je Bujošević gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim rečima, iznos od 22 miliona evra koji je javni servis "suštinski uštedeo" u 2015. godini, predstavlja oko 70 odsto "onih para" koje će RTS u narednoj godini dobiti od pretplate.

"RTS uredno plaća svoje obaveze, te ćemo u narednom periodu platiti 20 miliona evra na ime poreza i doprinosa. U ovoj godini smo smanjili broj zaposlenih za oko 10 odsto, i sa tim ćemo morati da nastavimo i naredne godine. U 2016. godini ćemo morati da smanjujemo troškove i da štedimo kao što smo štedeli i ove godine", naveo je Bujošević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.